Neta Haber
Reklam Ver
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Gör
25 °c
istanbul
26 ° Per
26 ° Cum
23 ° Cts
22 ° Paz
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Sektörden
  • Gemi İnşa
  • Liman / Marina
  • Deniz Ekonomisi
  • Yat
  • Eğitim
  • Dümen
  • Neta Sea
E-DERGİ
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Sektörden
  • Gemi İnşa
  • Liman / Marina
  • Deniz Ekonomisi
  • Yat
  • Eğitim
  • Dümen
  • Neta Sea
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Gör
Neta Haber
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Gör

KRUVZİYERDEN SONRA EN ÇOK KAYIP RO-RO VE KONTEYNERDE

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) tarafından hazırlanan COVID-19 Pandemi Süreci Ekonomik Etki Analizi Raporu'nda gemi sayısında en çok düşüş yaşayan limanların sırasıyla kruvazyer, Ro-Ro ve konteyner olduğu ifade edildi.

KRUVZİYERDEN SONRA EN ÇOK KAYIP RO-RO VE KONTEYNERDE

DCIM100MEDIADJI_0060.JPG

Limancılık sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) tarafından aylık olarak hazırlanan COVID-19 Pandemi Süreci Ekonomik Etki Analizi Raporu’nun Mart ve Nisan dönemini kapsayan verileri açıklandı.

TÜRKLİM’in uzman danışmanları Dr. Ersel Zafer ORAL ve Dr. Soner ESMER tarafından hazırlanan raporda bir önceki aya göre gemi sayısında en büyük düşüşü kruvaziyer limanları yaşarken onu Ro-Ro ve konteyner limanları takip etti.

Raporun Mart ve Nisan ayı sonuçlarını değerlendiren TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Genç, dış ticaretteki gelişmelerin limanlara gecikmeli olarak yansıması sebebiyle Mart ayında limanlarda önemli bir farklılık olmadığını fakat Nisan 2020’de limanlara uğrayan gemi sayısında önemli düşüşler yaşandığını belirtti.

COVID-19 nedeniyle Nisan ayı itibarı ile bir önceki aya oranla limanlara uğrak yapan gemi sayısındaki değişimi değerlendiren Genç şu şöyle konuştu:

“En büyük düşüş yüzde 80 oranı ile kruvaziyer gemilerine hizmet veren limanlarda yaşanmıştır. Ro-Ro terminallerinin yüzde 78’i, konteyner terminallerinin yüzde 50’si, kuru dökme yük terminallerinin yüzde 46’sı ve genel yük terminallerinin yüzde 30’u da gemi uğraklarında sayısal düşüş ifade etmiştir. Nisan ayında sıvı dökme yük gemi uğraklarında azalma olduğunu beyan eden limanların oranı ise sadece yüzde 19’ da kalmıştır. Anketi cevaplayan limanlar içinde gemi uğrak sayılarında değişiklik olmadığını beyan eden limanların oranı genel kargo gemileri için yüzde 41, sıvı dökme yük gemileri için yüzde 38, konteyner gemileri için yüzde 33 ve kuru dökme yük için yüzde 29’dur.”

Pandemi sürecinde dış ticaret yükünü limanlar sırtladı

Limanların Covid-19 pandemisi sürecinde önemli bir rol üstlenerek dış ticaret yükünü sırtladığını dile getiren TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Genç ‘’Ülkemizin dış ticaretinde oldukça önemli ve etkin bir role sahip olan limanlarımız, COVID-19 sürecinde özverili çalışanlarının da desteği ile üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getiriyor. Dış ticaret, diğer ulaşım kanallarının durduğu ya da kısıtlandığı noktada limanlar üzerinden devam etmiş, limanlarımız COVID-19’a karşı aldıkları önlemler ile çalışmalarını ara vermeden sürdürmüş ve en önemlisi diğer sektörlere örnek olmuştur” dedi. 

”Limancılık alanında oyun kurucu ülke haline gelebiliriz”

Türkiye limancılığının kısa bir süre içinde gücünü toplayabileceğini ve limancılık alanında altın yıllarını yaşayabileceğini ifade eden Genç, “Ülke olarak kara ve demiryolları ile limanlar arasında çok modlu bakış açısıyla lojistik bütünlüğü sağlayacak yatırımları yaparsak, konjonktürel gelişmeleri fırsata çevirebilir, limancılık alanında oyun kurucu ülke haline gelebiliriz” ifadelerini kullandı.

Önceki Haber

GEMİLERİN SÖRVEY SÜRELERİNE İLİŞKİN YENİ YÖNETMELİK YAYIMLANDI

Sonraki Haber

KEGM, 10 DENİZ ARACI İÇİN SÖZLEŞME İMZALADI

İlgiliYazılar

SEFİNE TERSANESİ GASØ HØVDING GEMİSİNİ SUYA İNDİRDİ
Gemi İnşa

SEFİNE TERSANESİ GASØ HØVDING GEMİSİNİ SUYA İNDİRDİ

PORT AKDENİZ’İN Q TERMİNALS’E DEVRİ TAMAMLANDI
Liman / Marina

PORT AKDENİZ’İN Q TERMİNALS’E DEVRİ TAMAMLANDI

MÜRETTEBAT DEĞİŞİMİNDEKİ ZORLUKLAR DENİZCİLERİ SARSTI
Manşet

MÜRETTEBAT DEĞİŞİMİNDEKİ ZORLUKLAR DENİZCİLERİ SARSTI

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

neta

neta
Yazarın Diğer Yazıları

Yazarlarımız

Gündem Gümüşkaynak
Gündem Gümüşkaynak
  • Küresel fetret döneminden yeni bir döneme
Harun Sismanyazici
Harun Sismanyazici
  • Expectations for the Maritime Transportation Market in 2018
Martin Bloem
Martin Bloem
  • Superyachts paradise welcomes Turkish partners
Murat Erişti
Murat Erişti
  • Türkiye’de Kabotaj uygulamaları ve deniz taşımacılığına etkisi
Taner Cagatay
Taner Cagatay
  • Trafik sigortası ve kaskoda nelere dikkat etmeli?
Neta Haber

© 2019 Neta Haber - Tüm Hakları Saklıdır Neta Haber.

Bize Ulaşın

  • Hakkımızda
  • Reklam Ver
  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

Takip Edin

Sonuç Yok
Tüm Sonucu Gör
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Sektörden
  • Gemi İnşa
  • Liman / Marina
  • Deniz Ekonomisi
  • Yat
  • Eğitim
  • Dümen
  • Neta Sea
  • E-Dergi

© 2019 Neta Haber - Tüm Hakları Saklıdır Neta Haber.