Neta Haber
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Gör
25 °c
istanbul
26 ° Per
26 ° Cum
23 ° Cts
22 ° Paz
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Sektörden
  • Gemi İnşa
  • Liman / Marina
  • Deniz Ekonomisi
  • Yat
  • Eğitim
  • Dümen
  • Neta Sea
E-DERGİ
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Sektörden
  • Gemi İnşa
  • Liman / Marina
  • Deniz Ekonomisi
  • Yat
  • Eğitim
  • Dümen
  • Neta Sea
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Gör
Neta Haber
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Gör

TAMER KIRAN: İHRACATÇI VE İTHALATÇI YENİ NAVLUNLARA HAZIRLIKLI OLMALI

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, 2020 yılında dünya ekonomisinin yüzde 4 daraldığını dikkat çekerek 2021 yılına umutla baktıklarını söyledi. Yaşanan konteyner sıkıntısı ve navlun seviyelerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kıran, ''Kısa vadede konteyner sıkıntısı, kutu sıkıntısı bitecek ancak ihracatçımızın, ithalatçımızın bundan sonra bu yeni seviyelere, yeni navlunlara kendisini hazırlaması gerekiyor.” dedi.

TAMER KIRAN: İHRACATÇI VE İTHALATÇI YENİ NAVLUNLARA HAZIRLIKLI OLMALI

BloombergHT TV’de yayınlanan “İş Dünyası” programına video konferans aracılığıyla katılan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, gündeme ve sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Deniz ticaretini, dünya ticaretinden ayırt etmenin mümkün olmadığını ifade eden Kıran, 2019 yılının nispeten iyi bir yıl olduğunu 2020 yılına daha iyi beklentilerle başlandığını ancak Mart ayıyla birlikte kendini gösteren pandemi nedeniyle 2020 yılı beklentilerinin aksi yönde neticelendiğini söyledi.

Dünyada tüm taşıma modlarında 2019 yılında 14,1 milyar ton yük taşındığını ve bunun yüzde 90’ının deniz yoluyla gerçekleştirildiğini belirten Kıran, tüm deniz taşıma modlarında 2019 yılında 11,95 milyar ton yük taşınmışken, 2020 yılında bu rakamın yüzde 3,6 düşüşle 11,5 milyar ton olarak gerçekleştiğine dikkat çekti.

Önümüzdeki dönemde dünya ticaretinde genel anlamda bir toparlanma beklendiğine dikkat çeken Tamer Kıran, “2020 yılında dünya ekonomisi yüzde 4 civarında daralmıştı. Dünya ekonomisinin her yıl yüzde 3 büyüdüğünü düşünecek olursak bu önemli bir daralmaydı. Çin’in erken toparlanmaya girmesi, ertelenmiş talebin devreye girmesiyle buradan bir geri dönüş bekliyoruz. Deniz taşımacılığında 2021 yılında yüzde 5 civarında bir artış ümit ediyoruz” dedi.

İhracatçı yeni navlunlara kendini hazırlamalı

Son dönemde yaşanan konteyner sıkıntısı konusuna da değinen Tamer Kıran, bu sıkıntının 2020 yılının ikinci yarısında ortaya çıktığını belirterek, “Konteynerler Çin’de üretiliyor. Çin’in pandemi nedeniyle üretime ara vermesi dünyada bir konteyner kutusu sıkışıklığı yarattı. Akabinde o piyasada kapasitenin yüzde 85’ine sahip ilk 10 firma arzı biraz kıstılar. Arz kısılıp, pandemi ile beraber talep de patlayınca konteyner gemilerinde yer bulmak büyük sorun haline geldi. Ayrıca, pandeminin şartları dolayısıyla konteynerlerin hızlı bir şekilde boşaltılıp tekrar hizmete sokulamamasının da etkisi oldu. Hepsini bir araya topladığımızda bugün yaşadığımız konteyner sıkıntısı ortaya çıktı. Kısa vadede konteyner sıkıntısı,  kutu sıkıntısı bitecek ancak ihracatçımızın, ithalatçımızın bundan sonra bu yeni seviyelere, yeni navlunlara kendisini hazırlaması gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Gemi inşa sanayinde başarılıyız

Türkiye’de gemi inşa sanayi hakkında da bilgi veren Tamer Kıran, gemi inşada standart tabir edilen büyük tonajlı gemilerin yapımında Uzak Doğu’da Çin, Japonya ve Kore’nin önde giden 3 ülke olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin, niş bir alan olan özellikli gemilerin inşasında ve tamir-bakımda ön plana çıktığını belirten Tamer Kıran, “Özellikle elektrik bataryalı feribotları üretebiliyoruz ve dünyanın en gelişmiş denizci ülkelerinden İskandinav ülkeleri ile Kanada’ya ihraç ediyoruz. Hibrit makinalarla çalışan römorkörler, çok gelişmiş balıkçı gemileri inşa edebiliyoruz. Gemi inşa sanayimizde yerlilik oranımız yüzde 60-65’ler düzeyine çıkmıştır. Bu sektörde gayet başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Tamir bakım dediğimiz konuda da, dünyada birçok gemi var, bu gemilerin tamir ve bakımlarının yapılması gerekiyor. Bunların da ülkemize gelip yaptırmaları ülkemize döviz girdisinin yanı sıra istihdama da olumlu katkılar yapmaktadır” diye konuştu.

Etiketler: dtoihracatithalatkonteynernavluntamerkiran
Önceki Haber

IMO VE WISTA’DAN ”DENİZCİ KADIN” ANKETİ

Sonraki Haber

GEMİMO, IV YAKAMOZ SEMPOZYUMU’NA HAZIRLANIYOR

İlgiliYazılar

UZMAR, KURTARMA 14’Ü SUYA İNDİRDİ
Gemi İnşa

UZMAR, KURTARMA 14’Ü SUYA İNDİRDİ

OSMAN BEY, KARADENİZ POWERSHİP’E TESLİM EDİLDİ
Gemi İnşa

OSMAN BEY, KARADENİZ POWERSHİP’E TESLİM EDİLDİ

CEMRE TERSANESİ, 24 SAATTE İKİNCİ GEMİYİ SUYA İNDİRDİ
Gemi İnşa

CEMRE TERSANESİ, 24 SAATTE İKİNCİ GEMİYİ SUYA İNDİRDİ

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

neta

neta
Yazarın Diğer Yazıları

Yazarlarımız

Gündem Gümüşkaynak
Gündem Gümüşkaynak
  • Küresel fetret döneminden yeni bir döneme
Harun Sismanyazici
Harun Sismanyazici
  • Expectations for the Maritime Transportation Market in 2018
Martin Bloem
Martin Bloem
  • Superyachts paradise welcomes Turkish partners
Murat Erişti
Murat Erişti
  • Türkiye’de Kabotaj uygulamaları ve deniz taşımacılığına etkisi
Taner Cagatay
Taner Cagatay
  • Trafik sigortası ve kaskoda nelere dikkat etmeli?
Neta Haber

© 2019 Neta Haber - Tüm Hakları Saklıdır Neta Haber.

Bize Ulaşın

  • Hakkımızda
  • Reklam Ver
  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

Takip Edin

Sonuç Yok
Tüm Sonucu Gör
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Sektörden
  • Gemi İnşa
  • Liman / Marina
  • Deniz Ekonomisi
  • Yat
  • Eğitim
  • Dümen
  • Neta Sea
  • E-Dergi

© 2019 Neta Haber - Tüm Hakları Saklıdır Neta Haber.