Sıhhi tesisat ve vitrifiye ürünleriyle tanınan Geberit, 1986 yılından bu yana denizcilik sektörüne özel geliştirdiği çözümlerle güvenli ve konforlu deniz yolculuklarına katkı sunuyor. Markanın bu alandaki önemli ürünlerinden biri olan Mapress CuNiFe Sistem Boruları, tuzlu suda yüksek direnç, uzun ömür ve kolay bakım gibi avantajlar sunarak yatlarda güvenli yolculuk imkânı sağlıyor.
Bakır-nikel-demir alaşımıyla üretilen Mapress CuNiFe, özellikle deniz suyu ileten hatlarda ve gemi inşaatında yüksek performansıyla öne çıkıyor. Korozyona karşı gösterdiği dayanıklılıkla verimliliği artıran sistem, Uluslararası Denizcilik Organizasyonu (IMO) kriterlerine uygun olarak Türkiye’de üretilen yatlarla da tam uyum sağlıyor.

“Denizcilik sektöründe güvenilir bir çözüm ortağıyız”
Geberit Türkiye Ürün Müdürü Irmak Kip, Mapress CuNiFe sistemlerinin yatlar, yolcu gemileri, askeri gemiler ve offshore platformlar gibi farklı denizcilik projelerinde aktif rol oynadığını belirterek, “Temel hedefimiz; dayanıklılığı, güvenliği ve montaj kolaylığını bir arada sunan sistemlerimizle sektörde tercih edilen bir çözüm ortağı olmak” dedi.
Kip, CuNiFe boruların uzun ömürlülüğü, sızdırmaz montaj yapısı ve bakım kolaylığıyla dikkat çektiğini vurgulayarak, “Denizcilik sektörünün zorlu koşullarına karşı, alaşımın sunduğu doğal korozyon direnci sayesinde bu sistemler uzun ömürlü ve güvenilir çözümler sunuyor. Yüksek tuzluluk oranına sahip deniz suyuna karşı mükemmel dayanım sağlayan borular; soğutma suyu, balast ve sintine sistemleri, yangın söndürme hatları ve deniz suyu temin sistemlerinde sıkça tercih ediliyor” ifadelerini kullandı.
Yangın riskine karşı güvenli, erişimi zor alanlara uygun tasarım
Mapress CuNiFe sistemlerinin kaynak veya lehim gerektirmeden pres bağlantı teknolojisiyle monte edilebildiğini belirten Kip, bu özelliğin montaj süresini kısaltarak yangın riski olmadan çalışma imkânı sunduğunu söyledi. CuNiFe alaşımının yüksek sıcaklıklarda dahi formunu koruyabildiğini dile getiren Kip, yangın anında sistemin bütünlüğünü sürdürebildiğini ifade etti.
Geberit’in boru sistemlerinin minimum 50 yıl hizmet verecek şekilde tasarlandığını aktaran Kip, “Uzun ömürlü yapısı ve modüler tasarımı sayesinde bakım ihtiyacı minimuma inerken, gerektiğinde sistemin tamamını sökmeye gerek kalmadan parça değişimi yapılabiliyor. Özellikle erişimi zor yatlarda bu özellik büyük avantaj sağlıyor” dedi.
50 yıl yedek parça garantisi ve 10 yıl ürün garantisi
Geberit’in ürünleri için 10 yıl garanti sunduğunu ve üretimi durdurulan sistemlerde bile 50 yıla kadar yedek parça temini sağladıklarını belirten Kip, “CuNiFe; yat sektöründe dayanıklılık, uzun ömür ve güvence beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. Bu sayede Geberit, yalnızca ürün sağlayıcısı değil, aynı zamanda uzun vadeli bir çözüm ortağı olarak konumlanıyor” diye konuştu.












