Ali Rıza Yıldırım’ın şirketi ARY Holding, Tekfen Holding Kurucu Ortak Ali Nihat Gökyiğit’in ailesinin hisselerini satın alımını yaptı.
Ali Rıza Yıldırım’ın şirketi ARY Holding, Tekfen Holding Kurucu Ortak Ali Nihat Gökyiğit’in ailesinin hisselerini satın aldı.
4 milyarın üzerinde ARY Holding’in hisse alımına yönelik KAP’a yapılan bildirimde hisse alım işleminin toplam 4 milyar TL’nin üzerinde gerçekleşen hisse devri üzerine ARY Holding Kasp’a bir açıklama yaptı.
ARY Holding KAP bildirimi
Bildirimde şöyle denildi:
“11.03.2025 tarihinde Tekfen Holding A.Ş. payları ile ilgili olarak ortaklığımızca toplam 40.619.001,90 adet pay 4.009.369.940 TL karşılığında alınmıştır. Bu işlemle birlikte, Tekfen Holding A.Ş. sermayesindeki pay oranımız %10,9781’e ulaşmıştır. Ayrıca Tekfen Holding A.Ş.’de %8,88 oranında pay sahibi olan Ali Nihat Gökyiğit Yatırım Holding A.Ş.’nin %100’ü ortaklığımızca devralınmıştır. Bu suretle Ali Nihat Gökyiğit Yatırım Holding A.Ş.’nin Tekfen Holding A.Ş.’deki %8,88 oranındaki payı dolaylı yoldan kontrolümüze girmiştir. Bu işlemlerin sonucunda Ortaklığımızın Tekfen Holding A.Ş.’deki doğrudan ve dolaylı pay sahipliği oranı %19,86’ya, pay adedi ise 73.487.940,90’a ulaşmıştır.”
