Search
  • Ana Sayfa
  • Güncel
  • Sektörden
  • Gemi İnşa
  • Liman / Marina
  • Deniz Ekonomisi
  • Yat Dergi
  • Eğitim
  • Dümen
  • Ana Sayfa
  • Güncel
  • Sektörden
  • Gemi İnşa
  • Liman / Marina
  • Deniz Ekonomisi
  • Yat Dergi
  • Eğitim
  • Dümen
  • English
  • English
E-DERGİ

IMO: 18 DENİZCİLİK ŞİRKETİ ROTASINI KIZILDENİZ’DEN AFRİKA’YA ÇEVİRDİ

Neta Haber by Neta Haber
7 Ocak 2024
Haber Kategorisi: Manşet, Deniz Ekonomisi
A A
IMO: 18 DENİZCİLİK ŞİRKETİ ROTASINI KIZILDENİZ’DEN AFRİKA’YA ÇEVİRDİ
0
PAYLAŞIM
4
GÖRÜNTÜLENME
Facebook'ta paylaşTwitter'da paylaşWhapsApp'ta paylaş

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) 18 denizcilik şirketinin, Kızıldeniz’deki saldırılar nedeniyle gemileri Güney Afrika rotasına yönlendirdiklerini açıkladı.

IMO Genel Sekreteri Arsenio Dominguez, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısında söz alarak Kızıldeniz’deki saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Genel Sekreteri Dominguez, “Kızıldeniz bölgesindeki uluslararası gemiciliğe yönelik saldırılar kabul edilemez” dedi.

“İlk hedef İsrail bağlantılı gemilerdi ancak şu an durum pek öyle değil”

Gemilerin dünya çapında hiçbir engelle karşılaşmadan ve uluslararası hukuka uygun olarak ticaret yapmasına izin verilmesi gerektiğini kaydeden Domingez, “Kasım ayının başından bu yana, uluslararası denizcilik ticaretinin yaklaşık %15’ini oluşturan bu hayati denizcilik rotasında seyreden uluslararası gemilere karşı bir dizi saldırı düzenlendi. İlk hedef İsrail bağlantılı gemilerdi ancak son olaylarda aldığımız bilgiler şu an için durumun pek de öyle olmadığını gösteriyor. Uluslararası Denizcilik Örgütü durumu yakından izlemeye ve sektör temsilcileri ve donanmalarla irtibat kurmaya devam ediyor” dedi.

18 denizcilik şirketinin, gemilere yönelik saldırıları ve bunun denizciler üzerindeki etkisini azaltmak için gemilerinin rotasını Güney Afrika’ya çevirdiğini belirten Domingez, “Bu, yolculuğa ilave 10 gün daha eklendiği ve elbette ticaret üzerinde olumsuz bir etki ve navlun oranlarında bir artış anlamına geliyor” diye konuştu.

IMO Genel Sekreteri Arsenio Dominguez, sözlerini şöyle sürdürdü:

“18 Aralık Pazartesi günü, Kızıldeniz Bölgesi’nde uluslararası gemiciliğe yönelik artan tehditlerle nasıl başa çıkılacağını tartışmak üzere Cibuti Davranış Kuralları (DCoC) üyelerinin olağanüstü toplantısı düzenlendi. Bu toplantıya Cibuti Davranış Kuralları ve Cidde Değişikliği’ni imzalayan devletlerden temsilciler, uluslararası ve bölgesel deniz kuvvetleri, bölgesel merkezler ve denizcilik endüstrisi paydaşları katıldı. Toplantıda, imza sahibi devletler, donanmalar ve sektör arasında koordinasyon ve sürekli toplantılar/incelemeler ve Uluslararası Denizcilik Örgütü ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne tavsiyelerin sunulması da dâhil olmak üzere gelişmiş güvenlik önlemleri alınması çağrısında bulunuldu.”

“Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün Kızıldeniz bölgesinde deniz güvenliğine yönelik AB tarafından finanse edilen bölgesel bir programı var ve biz bunu güney Kızıldeniz ve Aden Körfezi’ni hedef alan büyük bir kapasite geliştirme projesi olarak kullanıyoruz” diyen Domingez şöyle konuştu:

“Bu girişim aracılığıyla IMO, INTERPOL, UNODC ve Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi (IGAD) olarak Cibuti, Etiyopya, Somali, Sudan ve Yemen’deki deniz, liman ve kara kolluk kuvvetleri için kapasite geliştirmek ve yeterli güvenlik ve emniyet standartlarını teşvik etmek üzere koordineli faaliyetlerde bulunmaya devam ediyoruz.

Bu vesileyle, denizcilerimizin güvenliğini, seyrüsefer özgürlüğünü ve tedarik zincirlerinin istikrarını sağlamak üzere gerilimin azaltılması çağrısını yinelemek isterim.

“Gemiler, bölgedeki ilgili merkezlere ön rapor göndermeliler”

Uluslararası Denizcilik Örgütü IMO, üye devletlerimiz, sektördeki ortaklarımız ve donanmalarımızla işbirliği içerisinde durumu izlemeye devam edecektir.

DCoC üye devletleri tarafından üstlenilen çalışmalar için de takdirlerimi ifade etmek ve üye devletleri bölgedeki tüm ülkeler arasında iletişimi sağlamak için bunu bir forum olarak kullanmaya teşvik etmek isterim.

Ayrıca, pratik bir uygulama olarak ve seyir güvenliği önlemlerini takiben, gemileri Gönüllü Raporlama Alanına (VRA) girerken Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyon Merkezine ve bölgedeki diğer ilgili merkezlere ön rapor göndermeye devam etmeleri konusunda teşvik etmek istiyorum, çünkü bu tüm Kızıldeniz’i kapsamaktadır ve gemiler Süveyş’i geçerken veya Hint Okyanusu’ndaki sınırları geçerken bir ön rapor göndermelidir.”

Etiketler: IMO
Önceki Haber

YALOVA TERSANELERİNDEN 733 MİLYON 323 BİN DOLARLIK İHRACAT

Sonraki Haber

AVRUPA TOPLULUĞU ARMATÖRLER BİRLİĞİ (ESCA) İLK KADIN BAŞKANINI SEÇTİ

Neta Haber

Neta Haber

Benzer Haberler

Konteyner navlununda aylık artış %70’e ulaştı
Güncel

Konteyner navlununda aylık artış %70’e ulaştı

Küresel Navlun Artışı Sürüyor: Drewry Endeksi Yükseldi
Deniz Ekonomisi

Küresel Navlun Artışı Sürüyor: Drewry Endeksi Yükseldi

Yerli üretim, MAST İzmir Boat Show’a  damga vurdu
Deniz Ekonomisi

Yerli üretim, MAST İzmir Boat Show’a damga vurdu

Dünyanın en büyük araç taşıma gemisi ‘Shenzhen’in yolculuğu başlıyor
Gemi İnşa

Dünyanın en büyük araç taşıma gemisi ‘Shenzhen’in yolculuğu başlıyor

Google’dan Asya Pasifik’te yeşil enerji hamlesi
Güncel

Google’dan Asya Pasifik’te yeşil enerji hamlesi

Çin ile Dubai arasında ilk deniz rotası açıldı
Deniz Ekonomisi

Çin ile Dubai arasında ilk deniz rotası açıldı

Black Sea MoU’nun 25. toplantısı İstanbul’da yapılıyor
Güncel

Black Sea MoU’nun 25. toplantısı İstanbul’da yapılıyor

Sonraki Haber
AVRUPA TOPLULUĞU ARMATÖRLER BİRLİĞİ (ESCA) İLK KADIN BAŞKANINI SEÇTİ

AVRUPA TOPLULUĞU ARMATÖRLER BİRLİĞİ (ESCA) İLK KADIN BAŞKANINI SEÇTİ

Kategoriler

Son Haberler

M/V Astoria Grande, Antalya Limanı’na geldi
Manşet

M/V Astoria Grande, Antalya Limanı’na geldi

RMK’dan bir ilk daha 
Uncategorized

RMK’dan bir ilk daha 

Aliağa’da Gemi Söküm Tesisleri Tersane ve Gemi Bakım Bölgesine Dönüşecek
Manşet

Aliağa’da Gemi Söküm Tesisleri Tersane ve Gemi Bakım Bölgesine Dönüşecek

© 2022 Neta Haber – Tüm Hakları Saklıdır Nano Tasarım.
  • Reklam ver
  • Gizlilik politikası
  • Çerez Politikası
  • Künye
  • İletişim
  • Reklam ver
  • Gizlilik politikası
  • Çerez Politikası
  • Künye
  • İletişim
No Result
Tüm Sonuçları Göster

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.