Search
  • Ana Sayfa
  • Güncel
  • Sektörden
  • Gemi İnşa
  • Liman / Marina
  • Deniz Ekonomisi
  • Yat Dergi
  • Eğitim
  • Dümen
  • Ana Sayfa
  • Güncel
  • Sektörden
  • Gemi İnşa
  • Liman / Marina
  • Deniz Ekonomisi
  • Yat Dergi
  • Eğitim
  • Dümen
  • English
  • English
E-DERGİ

KILAVUZ KAPTANLAR HAFTASI İÇİN KEGM’DE TÖREN DÜZENLENDİ

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği önderliğinde Türkiye'deki tüm kılavuzluk teşkilatlarının destek ve katılımlarıyla her yıl gerçekleştirilen Meslek Şehitlerini Anma ve Kılavuz Kaptanlar Haftası etkinlikleri Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle başladı.

Neta Haber by Neta Haber
25 Mayıs 2021
Haber Kategorisi: Güncel, Manşet
A A
KILAVUZ KAPTANLAR HAFTASI İÇİN KEGM’DE TÖREN DÜZENLENDİ
0
PAYLAŞIM
48
GÖRÜNTÜLENME
Facebook'ta paylaşTwitter'da paylaşWhapsApp'ta paylaş

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün (KEGM) Beylerbeyi yerleşkesinde düzenlenen törene Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, TKKD YK Başkanı Mutlu Dündar, Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Düzgit, Deniz Emniyet Derneği Başkanı Cahit İstikbal, SANMAR Denizcilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Gürün, UZMAR Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı A. Noyan Altuğ, Anadolu Kılavuzluk A. Ş. Genel Müdürü Tayfun Kızılay ve KEGM Genel Müdürlük çalışanları katıldı.

Törende konuşan Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Mutlu Dündar; “meslek şehitlerimizi anabilmek için bize kapılarını yeniden açan KEGM Genel Müdürü Sn. Durmuş Ünüvar’a ve bizleri yalnız bırakmayan siz çok değerli misafirlerimize ebediyete uğurladığımız meslektaşlarımızın aileleri ve sevenleri adına bir kez daha teşekkür ederiz.” dedi.

Mesleğini icra ederken görevi başında hayatını kaybeden kılavuz kaptanların isimlerini anan ve şehadetlerine yol açan olayları hatırlatan Dündar, ”Her birini rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.

k2 1
KILAVUZ KAPTANLAR HAFTASI İÇİN KEGM'DE TÖREN DÜZENLENDİ 6

Kıran: Kılavuz kaptanlara duyulan ihtiyaç daha da arttı

Tamer Kıran da tören de yaptığı konuşmada, kılavuzluğun, kısıtlı ve tehlikeli sularda kaza riskini azaltan ve emniyetli bir seyir imkanı sağlayan en önemli hizmet unsuru olduğunu, kılavuz kaptanların sahip oldukları tecrübe ve bilgileri ile gemilerin tehlikeli ve riskli sularda seyri sırasında, çevre, can ve mal emniyetini sağladığını belirtti. 

Teknolojiyle birlikte navigasyon ekipmanları gelişse de kılavuz kaptanlara olan ihtiyacın hiç bir zaman azalmadığını belirten Tamer Kıran, “Aksine, aynı teknolojik gelişmeler çok büyük gemiler inşa etmemizi sağlarken, böylesi büyük gemileri limanlara yanaştırmak ya da boğazlardan geçirmek için o suları bilen kılavuz kaptanlara duyulan ihtiyaç daha da artmıştır.” dedi. 

Kılavuz kaptanlarının, Türk Boğazlarında ve maviye açılan limanlarımızda yaşanabilecek kazaları ve felaketleri önlemek maksadıyla çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirten Tamer Kıran, “Karda kışta, her türlü zorlu, fırtınalı havada gece-gündüz demeden, gemilerin metrelerce yüksekteki güvertelerine tırmanan kaptanlarımız, bu görevlerini yerine getirirken ne yazık ki zaman zaman hayatlarını da kaybetmektedirler. Bu toplantı vesilesi ile canları pahasına görev yapan Kılavuz Kaptanlarımıza minnet ve şükranlarımı sunuyor, zor ve meşakkatli görevlerinde başarılar temenni ediyorum.  Meslek şehidi olmuş ve ahirete göçmüş kaptanlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. 

k3
KILAVUZ KAPTANLAR HAFTASI İÇİN KEGM'DE TÖREN DÜZENLENDİ 7

Durmuş Ünüvar: Denizlerdeki emniyetin en önemli unsuru kılavuz kaptanlar

Kıyı Emniyeti Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Durmuş Ünüvar da törende yaptığı konuşmasında Türk Boğazlarında yıllık toplam 80 binin üzerinde gemi trafiği olduğunu vurgulayarak “Bu büyüklükteki bir ekonomik aktivitenin sürdürülmesindeki en önemli faktörlerden bir tanesi hiç kuşkusuz gemilerin denizlerde emniyetle sevk ve idaresidir.” dedi.

Türk Boğazlarında gerçekleşen gemi trafiği hakkında da bilgiler paylaşan Ünüvar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yaşadığımız çağda ulaşılan teknolojik gelişim seviyesi itibariyle artık sevk ve idaresinde insan etkileşimine ihtiyaç duymayan otonom gemiler gündeme geliyor. Ancak Türk Boğazları özelinde olduğu gibi dar ve tehlikeli suyolları söz konusu olduğunda emniyet unsurunun en önemli bileşeni olan kılavuz kaptanın bilgisi, tecrübesi ve sezgileri ile sunduğu katkı olmaksızın yüzde yüz bir seyir emniyetinden söz etmek halen mümkün görünmemektedir. Kuruluşumuz bünyesinde halen görev yapan toplam 170 kılavuz kaptan diğer tüm kılavuzluk hizmet sahalarımızla birlikte dünyanın en tehlikeli doğal suyolları kabul edilen Türk Boğazlarında meslekî tecrübe ve birikimleri ile çok başarılı bir kılavuzluk hizmeti vermektedirler. 2020 yılında İstanbul Boğazı’ndan geçen 38 bin geminin %64’ü,  Çanakkale Boğazı’ndan geçen 42 bin geminin ise %50’si kılavuzluk hizmeti almıştır. Bu denli yüksek yoğunlukta gemi hareketinin olduğu bir bölgede seyir, can, mal, deniz emniyeti ile çevre güvenliğinin sağlanması hususlarında kılavuz kaptanlarımızın katkıları çok büyük değer taşımaktadır. Bu değerli çabalarından ve başarılarından dolayı kendilerini bir kez daha kutluyorum.”

Konuşmaların ardından tören sonunda TKKD Başkanı Mutlu Dündar, IMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve KEGM Genel Müdürü Durmuş Ünüvar görevi başında yaşamını yitiren tüm meslek şehitleri adına denize çelenk bıraktı.

k4
KILAVUZ KAPTANLAR HAFTASI İÇİN KEGM'DE TÖREN DÜZENLENDİ 8
k1 1
KILAVUZ KAPTANLAR HAFTASI İÇİN KEGM'DE TÖREN DÜZENLENDİ 9
Önceki Haber

MISIR, EVER GİVEN İÇİN İSTEDİĞİ TAZMİNATI 550 MİLYON DOLARA İNDİRDİ

Sonraki Haber

KANADA’DAN SANMAR’A LNG VE ELEKTRİKLİ RÖMORKÖR SİPARİŞİ

Neta Haber

Neta Haber

Benzer Haberler

IMO’dan Dünya Denizciler Günü’nde küresel çağrı: “Tacizsiz Gemim” kampanyası başlatıldı
Güncel

IMO’dan Dünya Denizciler Günü’nde küresel çağrı: “Tacizsiz Gemim” kampanyası başlatıldı

Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Yönetmeliği yenilendi: Uluslararası normlarla uyumlu reform
Güncel

Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Yönetmeliği yenilendi: Uluslararası normlarla uyumlu reform

Alfa Laval Türkiye’nin Denizcilik Bölüm Müdürlüğü’ne Onur Yiğit atandı
Güncel

Alfa Laval Türkiye’nin Denizcilik Bölüm Müdürlüğü’ne Onur Yiğit atandı

Tamer Kıran’dan Dünya Denizciler Günü için kutlama mesajı
Güncel

Tamer Kıran’dan Dünya Denizciler Günü için kutlama mesajı

TURMEPA ve TUI Care Foundation’dan Eko Şampiyonlara farkındalık gezisi
Güncel

TURMEPA ve TUI Care Foundation’dan Eko Şampiyonlara farkındalık gezisi

TÜRKLİM’den ‘’Kabotajın Stratejik Derinliği’’ başlığı altında webinar
Güncel

TÜRKLİM’den ‘’Kabotajın Stratejik Derinliği’’ başlığı altında webinar

Bureau Veritas, İstanbul’da “2025 PSC Farkındalık Günü’’ etkinliği düzenledi
Güncel

Bureau Veritas, İstanbul’da “2025 PSC Farkındalık Günü’’ etkinliği düzenledi

Sonraki Haber
KANADA’DAN SANMAR’A LNG VE ELEKTRİKLİ RÖMORKÖR SİPARİŞİ

KANADA'DAN SANMAR'A LNG VE ELEKTRİKLİ RÖMORKÖR SİPARİŞİ

Kategoriler

Son Haberler

M/V Astoria Grande, Antalya Limanı’na geldi
Manşet

M/V Astoria Grande, Antalya Limanı’na geldi

RMK’dan bir ilk daha 
Uncategorized

RMK’dan bir ilk daha 

Aliağa’da Gemi Söküm Tesisleri Tersane ve Gemi Bakım Bölgesine Dönüşecek
Manşet

Aliağa’da Gemi Söküm Tesisleri Tersane ve Gemi Bakım Bölgesine Dönüşecek

© 2022 Neta Haber – Tüm Hakları Saklıdır Nano Tasarım.
  • Reklam ver
  • Gizlilik politikası
  • Çerez Politikası
  • Künye
  • İletişim
  • Reklam ver
  • Gizlilik politikası
  • Çerez Politikası
  • Künye
  • İletişim
No Result
Tüm Sonuçları Göster

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.