KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Mezunları Derneği (KTÜ-DUİM-MD) Yönetim Kurulu, Türk denizcilik sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarete, Dernek Başkanı Kaptan Orhan Kasap, Yönetim Kurulu Üyesi Kaptan Berat Dağkıran ve dernek üyesi Kaptan Özgün Can Kıroğlu katıldı.
Dernekten yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türk denizciliğinin mevcut durumu, gemi insanlarının uluslararası hareketliliği ve çözüm bekleyen yapısal sorunlar ele alındı. Özellikle, Türk denizcilerinin vizesiz seyahatini kolaylaştıracak “OK-to-Board” uygulamasının yaygınlaştırılması konusunda karşılıklı fikir birliğine varıldı. Dernek heyeti, sürecin takibi için Bakan Yardımcısı Ünüvar’dan destek talep etti.
Görüşmede ayrıca 25 Haziran Dünya Denizcilik Günü etkinlikleri gündeme geldi. Dernek, etkinliklerin önümüzdeki yıl Trabzon’da, sonraki yıllarda ise farklı bölgelerde düzenlenmesi önerisini sundu. Trabzon’daki organizasyonun KTÜ-DUİM Mezunları Derneği ile Denizcilik Genel Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilmesi fikri, Bakan Yardımcısı Ünüvar tarafından olumlu karşılandı. Etkinliğin, denizciliğin genç nesillere tanıtılması ve teşvik edilmesi açısından önemli bir fırsat olduğu vurgulandı.
Ziyaret, dernek heyetinin Türk denizciliğine katkılarından dolayı Durmuş Ünüvar’a hediye takdim etmesiyle sona erdi.