Search
  • Ana Sayfa
  • Güncel
  • Sektörden
  • Gemi İnşa
  • Liman / Marina
  • Deniz Ekonomisi
  • Yat Dergi
  • Eğitim
  • Dümen
  • Ana Sayfa
  • Güncel
  • Sektörden
  • Gemi İnşa
  • Liman / Marina
  • Deniz Ekonomisi
  • Yat Dergi
  • Eğitim
  • Dümen
  • English
  • English
E-DERGİ

ARKAS’ tan denizcilik sektöründe bir ilk

Neta Haber by Neta Haber
21 Kasım 2024
Haber Kategorisi: Manşet, Deniz Ekonomisi, Sektörden
A A
ARKAS’ tan denizcilik sektöründe bir ilk
0
PAYLAŞIM
31
GÖRÜNTÜLENME
Facebook'ta paylaşTwitter'da paylaşWhapsApp'ta paylaş

Arkas Bunker, Türk denizcilik sektöründe ilk biyoyakıt kullanımını başlatarak bir dönemin başlangıcına imza attı.  Arkas Line’ın konteyner gemisi Matilde A’ya gerçekleştirilen ikmalle, tamamen Türkiye’deki atıklardan üretilen ve çevreci biyobileşen içeren denizcilik yakıtı Türkiye’de ilk defa kullanıldı.

“Bio24F” adı verilen yakıt, geminin yakıt sistemini değiştirmeden sektör regülasyonlarını karşılıyor v karbon salınımını önemli oranda düşürüyor. 

Deniz taşımacılığında fosil kaynaklı yakıt kullanımı günümüzde hala ilk sırada yer almasına rağmen  küresel iklim değişikliği nedeniyle günden güne daha önemli bir konu haline gelen sürdürülebilirlik ve yeşil ekonomi, regülasyonları da beraberinde getiriyor.

Özellikle IMO’nun (Uluslararası Denizcilik Örgütü) belirlediği düzenlemeler ve Avrupa Birliği’nin koyduğu karbon vergileri nedeniyle çevreci ve karbon salınımını düşüren yakıt arayışı arttı.

EPDK ‘nın yaptığı yeni düzenlemeyle birlikte Türkiye’de biyoyakıtların denizcilik yakıtı olarak kullanılabilmesinin önü açıldı.

Türkiye’de denizcilik yakıtlarında sürdürülebilirlik sertifikasını (ISCC) alan ilk şirket olan Arkas Bunker, Türkiye’de bir ilke daha imza atarak sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda, çevreci ve karbon salınımını önemli ölçüde düşüren “Bio24F” ikmalini ilk kez Arkas Line konteyner gemisi Matilde A’ya yine bir Arkas şirketi olan Marport Limanı’nda gerçekleştirdi.

Arkas Bunker Genel Müdürü Seçkin Gül, “Arkas Bunker olarak uluslararası kurallara uygun ve gemilerin sera gazı salınımlarını azaltıcı çözümler için uzun yıllardır çalışıyoruz. Salınımların ana kaynağının kullandıkları yakıt olması sebebiyle sürdürülebilir denizcilik yakıtlarına yoğun mesailer harcadık. Yaklaşık 3 yıl önce biyoyakıtları mercek altına alarak biyobileşen konusunda AR-GE faaliyetleri gerçekleştirdik. 2024 yılı hedefimizde olan ISCC sertifikasını şubat ayında alarak Türkiye’nin ilk ISCC sertifikalı denizcilik şirketi olduk. Şimdi ise Türkiye’de denizcilik yakıtlarında başka bir ilki yaşatıyoruz. Gemilerden kaynaklı sera gazı salınımlarını ciddi oranda azaltacak olan ISCC sertifikalı ürünümüz “Bio24F” ile armatörlerin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşması artık çok daha kolay olacak. Arkas olarak Türkiye’nin en büyük konteyner gemi filosu sahibi ve işletmecisi konumumuzun getirdiği tecrübe ile alanında uzman teknik ekibimiz yeni ürünleri geliştirmeye devam ediyor” diye konuştu.

Arkas Line Türk Denizcilik Sektöründe Biyoyakıt Kullanan İlk Şirket Oldu

Arkas Line CEO’su Can Atalay, “Arkas Line olarak işimizin her alanında sürdürülebilirlik ilkelerini benimserken sektörün global çaptaki regülasyonlarına uyum sağlama, hatta bir adım öne geçme konusunda uzun zaman önce başladığımız çalışmalar sayesinde deniz taşımacılığında en çok tercih edilen şirketlerden biri haline geldik. Değişime her zaman, önce kendimizden başlamamız gerektiğini bilerek çıktığımız bu yolculukta bugün, Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin ilk Biyoyakıtı Bio24F ilk kez bir Arkas Line gemisine, Arkas Bunker tarafından ikmal edildi. Yapılan denemeler sonucunda gemimizin yakıt sisteminde hiçbir değişime gerek kalmadan karbon salınımını düşürebildiğimizi gözlemledik. Bu da bizi regülasyonlara uyum sağlarken sürdürülebilirlik hedeflerimize yaklaştıracak” dedi.

Türkiye’nin ilk Biyoyakıtı Bio24F Hakkında: 

Bio24F; ISCC sertifikalı %24 oranında kullanılmış bitkisel yağın (UCO) %76 oranında çok düşük kükürtlü fuel oil (VLSFO) ile harmanlanmasıyla denizcilik yakıtları teknolojisinde stratejik bir ilerlemeyi temsil etmektedir.

Biyoyakıtın UCO bileşeni, restoranlardan ve gıda tesislerinden toplanan atıkların işlenmesinden meydana gelir.

Bio24F’nin biyobileşeni geleneksel deniz yakıtlarıyla karşılaştırıldığında yaşam döngüsü karbon salınımlarını önemli ölçüde azaltma yeteneği sayesinde değerlidir.

Bio24F’de kullanılan fuel oil ise, Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün (IMO) düzenlemelerine uygun olarak rafine edilmiş bir petrol ürünüdür. Geleneksel yüksek kükürtlü yakıtlardan daha düşük kükürt içerir, böylece kükürt oksit salınımlarını azaltır. Fosil yakıtlarla kullanılabilen ve biyolojik kaynaklardan elde edilen biyoyakıtların, gemilerden kaynaklı salınımların azaltılmasına önemli bir katkı sağlaması hedefleniyor.

Etiketler: ARKASARKAS BUNKERBIO24F
Önceki Haber

OTerminals, ETF Kadın Komitesi’ni Ağırladı

Sonraki Haber

Dünyanın en iyi drone pilotları TEKNOFEST’te buluştu

Neta Haber

Neta Haber

Benzer Haberler

Tersan ve LS Marine Solution, dev kablo döşeme gemisi için sözleşme imzaladı
Gemi İnşa

Tersan ve LS Marine Solution, dev kablo döşeme gemisi için sözleşme imzaladı

4. Türkiye Denizcilik Zirvesi 2 Temmuz’da başlıyor
Sektörden

4. Türkiye Denizcilik Zirvesi 2 Temmuz’da başlıyor

Aliağa’da yeni tersane projesine onay süreci başladı
Sektörden

Aliağa’da yeni tersane projesine onay süreci başladı

SANMAR’dan SAAM Towage filosuna iki yeni Boğaçay sınıfı römorkör
Sektörden

SANMAR’dan SAAM Towage filosuna iki yeni Boğaçay sınıfı römorkör

Aliağa limanları elleçleme ve net tonda liderliğini sürdürüyor
Sektörden

Aliağa limanları elleçleme ve net tonda liderliğini sürdürüyor

ESKO Marine’den Çin’de stratejik teknoloji ziyareti
Sektörden

ESKO Marine’den Çin’de stratejik teknoloji ziyareti

Alpha Marine, SIRE 2.0 semineri düzenliyor
Sektörden

Alpha Marine, SIRE 2.0 semineri düzenliyor

Sonraki Haber
Dünyanın en iyi drone pilotları TEKNOFEST’te buluştu

Dünyanın en iyi drone pilotları TEKNOFEST’te buluştu

Kategoriler

Son Haberler

M/V Astoria Grande, Antalya Limanı’na geldi
Manşet

M/V Astoria Grande, Antalya Limanı’na geldi

RMK’dan bir ilk daha 
Uncategorized

RMK’dan bir ilk daha 

Aliağa’da Gemi Söküm Tesisleri Tersane ve Gemi Bakım Bölgesine Dönüşecek
Manşet

Aliağa’da Gemi Söküm Tesisleri Tersane ve Gemi Bakım Bölgesine Dönüşecek

© 2022 Neta Haber – Tüm Hakları Saklıdır Nano Tasarım.
  • Reklam ver
  • Gizlilik politikası
  • Çerez Politikası
  • Künye
  • İletişim
  • Reklam ver
  • Gizlilik politikası
  • Çerez Politikası
  • Künye
  • İletişim
No Result
Tüm Sonuçları Göster

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.